marți, 27 ianuarie 2009

RUGACIUNE PENTRU CASATORIE (1)



Stapane Doamne Dumnezeul nostru care L-ai zidit pe om din pamant si cu suflarea gurii Tale I-ai dat suflet -Cela ce ai zis ca nu este bine sa fie omul singur pe pamant ci "sa-i facem lui ajutor si din coasta lui ai zidit femeia" -Cele ce ai calatorit cu sluga Patriarhului Avraam in Mesopotamia, ca sa-i dea fiului sau Isaac femeia si prin mijlocirea scoaterii de apa le-ai aratat lor pe Rebeca.

Insuti Stapane al cerului si al pamantului, asculta si rugaciunea noastra si priveste cu mila si cu indurare asupra roabei (robului Tau) Tale si fii cu dansa (dansul) cum ai fost cu Avraam si cu Isaac.

Asculta rugaciunea ei (a lui) cum ai ascultat-o pe a robului care a cerut de la Tine semn asupra sotiei sale.

Binevoieste asupra ei (a lui) cum ai binevoit asupra parintilor nostri, nu te uita la pacatele noastre, care opresc multimea indurarilor Tale; dezleaga orice legatura ce este asupra ei (lui).

Da-i Doamne sot (sotie) spre ajutor plin (plina) de fapte bune, ca in pace si unire traind ei, sa slaveasca Prea Cinstitul si de mare cuviinta numele Tau al Tatalui si al Fiului si al Sf. Duh acum si pururea si in vecii vecilor Amin.


Un comentariu:

Anonim spunea...

Multumesc DOAMNE DUMNEZEUL NOSTRU CARE AI FACUT CERUL SI PAMANTUL
FACASE VOIA TA!

Este atat de minunata aceasta "Rugaciune pentru casatorie "ca si alte rugaciuni ca, simt cum mi se inunda sufletul de DUH SFANT si cum ma smereste!