marți, 3 august 2010

Schimbarea la Fata pe Muntele Tabor

13-19 august 2010

Ziua 1 - Intalnire in aeroportul Otopeni la ora 11.00, plecarea din Bucuresti cursa EL-AL,LY-574, ora 13:55, sosire pe aeroportul Ben Gurion, langa Tel Aviv la ora16:30.Transfer aeroport-Ierusalim- Ein Karem-patria Sf Ioan Botezatorul vizitarea bisericii si fantanii Fecioarei Maria. Cina si cazare la hotel 4* in Bethleem.

Ziua 2 - Mic dejun. BETLEHEM-vizitarea Bisericii Nativitatii si a criptei unde s-a nascut Mantutorul,Biserica catolica Sf.Ecaterina, Grota Laptelui, continuarea calatoriei in desert cu minibuse arabe pina la Manastirea Sf.Sava si Sf.Teodosie. Cina si cazare la hotel 4* in Bethleem.
-Participare la Liturghia de la Miezul Noptii la Sf.Mormant.( autocar gratuit hotel-Poarta Jaffa, numai la dus).

Ziua 3 - Mic dejun. Muntele Maslinilor, vizitarea Manastirii ruse Eleon, Bisericii Pater Noster (Tatal nostru), a Bisericii Dominus Plavit (Domnul a plins), Biserica Natiunilor (Agoniei) Gradina Getsimani cu Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vom intra in cetate prin Poarta Sf. Stefan (Poarta Leilor), vizitarea casei in care a locuit Maria in Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Statii in care s-a oprit Domnul pina la Sfintul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturorparacliselor sfinte. Cina si cazare hotel 4* in Ierusalim.

Ziua 4 - Mic dejun. Muntele Sionului cu Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul – Cina cea de taina (locul primei biserici crestine din lume), Mormintul Regelui David. Vizita la Zidul Plingerii. Vizita la Asezamantul Romaneasc din Ierusalim. La cerere vizita la Yad Vasem-muzeul holocaustului, Cina si cazare hotel 4* in Ierusalim.

Ziua 5 - Mic dejun. Ierihon - cel mai vechi oras din lume:vizita la biserica greco-ortodoxa unde vom vedea Dudul lui Zacheu si Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Continuarea drumului cu masini arabe de teren pina la Hozeva, pentru vizitarea Manastiri Sf.Gheorghe, unde se pastreaza moastele Sf.Ioan Romanul de la Neamt. Marea Moarta, -400 m ,cea mai joasa mare de pe glob si vom ajunge la-Qumran-(vechiul Centru al Esenienilor) la Marea Moarta, scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice.
La cerere baie in Marea Moarta- strandul Chibutzului Kalia. Deplasare spre Nord spre Galileea, urcind pe Valea Iordanului. Yardenit - vizita la locul amenajat al Botezului. Cina si cazarea in orasul Tiberias,hotel 4*.
Ziua 6 - Mic dejun. Deplasare la Cana, vizita la biserica ortodoxa, aflata pe locul casei lui Simion Cananitul, unde a avut loc prima minune din Galileea, transformarea apei in vin. Nazaret, vizitarea Bisericii ortodoxe Sf.Gavril cu izvorul Mariei. Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat - Capernaum-Cetatea Domnului, Tabha unde Iisus a savirsit minunea inmultirii a 5 piini si 2 pesti. Muntele Fericirilor. Optional, in functie de timp, plimbare cu o copie a " barcii lui Isus", pe apele sfinte sau vizita la Capris-fabrica de aur si diamante. Cina si cazare hotel 4*in Tiberias.
Ora 20:00-ne indreptam spre Muntele Tabor si vom urca la Biserica greco-ortodoxa a Schimbarii la Fata a Domnului. Vizitarea manastiri si a celor 3 colibe simbolice. Participare la Sfinta Liturghie. Ora coboriri va fi stabilita de grup, retur la hotel si odihna.

Ziua 7 - Mic dejun. Parasim Tiberias si ne indreptam spre HAIFA, oras-port la Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom privi Templul cultului Bahai, cu gradinile pe terase-etajate, superioare gradinilor de la Versail. Vom vizita Biserica Stela Maris-Steaua Marii, cu grota Sf.Prooroc Ilie Tezviteanul.
Parasim Haifa si ne indreptam pe coasta Mediteranei spre Aeroportul international Ben Gurion pentru decolarea spre Bucuresti la ora 17.50, sosire la 20.40.



TARIF PELERINAJ:785 Euro/ persoana / loc in camera dubla
pers. pt. un grup de 40 pers.
Supliment single – 200 euro



SERVICII INCLUSE :

- bilet de avion cursa Bucuresti – Tel Aviv - Bucuresti;
- taxele de aeroport ;
- 6 nopti cazare hoteluri 3*superior - 4* (clasificare locala) în regim de demipensiune;
- transport autocar aer conditionat;
- intrarile la obiectivele mentionate în program;
- asigurare de sanatate;
- ghid vorbitor de limba româna si preot însotitor.



SERVICII NEINCLUSE :

- tips pt ghid si sofer (25 euro) pentru ghidul si soferul local.

ACTE NECESARE: pasaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în tara.



NOTA
Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup , ca ordine de desfasurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii special.



CONTACT: COSTEL BÎRLEANU - Tel. 0731.396.104 / birleanu_costel@ yahoo.com

via e mail

Ana

2 comentarii:

Desene animate spunea...

mi-as dori si eu sa fac un pelerinaj acolo...

Ana spunea...

pai daca ti doresti il vei face,la mine a fost o dorinta de cand ma stiu si eram convinsa ca niciodata nu o sa mi se realizeze, dar a fost, cred voia Domnului, prea au mers toate ca unse. Nimic nu se compara cu ACEL PELERINAJ!
Sa-ti ajute Domnul ca sa il faci cat mai curand!