sâmbătă, 25 octombrie 2008

Invatatura despre rugaciune


In viata fiecarui crestin,rugaciunea ocupa un loc foarte important - sau- asa ar trebui.
Marturisesc ca nu ma rog ,in nici un caz, cat ar trebui si nici cum ar trebui,de multe ori am de furca cu gandurile care imi fug la cele lumesti, si am zile in care spun numai "Tatal Nostru" dimineata si seara,si de multe ori uit sa multumesc.
E drept ca,de cand cu pelerinajul in Israel imi e din ce in ce mai des rusine ca nu sunt o crestina asa dupa cum vrea Domnul.
Stiu,veti zice ca nu cantitatea e importanta ci calitatea,insa o obisnuinta sanatoasa da si calitate si cantitate sanatoase desi ,in loc de cantitate ar trebui sa zic constanta/ permanenta

Iata cateva citate despre Rugaciune,mai multe puteti citi aici

Binecuvantati pe cei ce va blestema, rugati-va pentru cei ce va fac necazuri!" (Luca 6, 28)

Iar cand stati de va rugati, iertati orice aveti impotriva cuiva, ca si Tatal vostru Cel din ceruri sa va ierte voua gresealele voastre." (Marcu 11,25)

"Iar cand va rugati, nu fiti ca fatarnicii carora le place, prin sinagogi si prin colturile ulitelor, stand in picioare, sa se roage, ca sa se arate oamenilor; adevarat graiesc voua: si-au luat plata lor! Tu insa, cand te rogi, intra in camara ta si, inchizand usa, roaga-te Tatalui tau, Care este in ascuns, si Tatal tau, Care este in ascuns, iti va rasplati tie. Cand va rugati, nu spuneti multe ca neamurile, ca ele cred ca in multa lor vorbarie vor fi ascultate. Deci nu va asemanati lor, ca stie Tatal vostru de cele ce aveti trebuinta mai inainte ca sa cereti voi de la El." (Matei 6, 5-8)



"Lucreaza ca si cand ai avea sa traiesti in veci, roaga-te ca si cand ar fi sa mori maine!" (zicatoare toscana)

Doamne ajuta!
Ana

Niciun comentariu: